Безопасност

Тук ще публикувам информация за стандартите за безопасност на детските площадки, както и нормативната уредба по въпроса.

Реклами
Comments
2 коментара to “Безопасност”
 1. Марияна каза:

  Здравейте , живея на ул. Орехова гора и точно пред нашия блок направиха детска площадка . Сложива съоръженията ,но не е поставиха никаква материя като покритие , а оставиха старите плочки така като си бяха счупени и обрасли с трева. Има недовършен вид площадката,но не виждам никакви работници да работят. До площадката има две детски градини ище е добре да бъде завършена. Незнам къде да пиша за този сигнал и за това пиша на вас

  • Наслуки каза:

   Здравейте Марияна!
   Предолагам, че вашият сигнал се отнася до площадката на ул. „Орехова гора“, между ул. „Нишава“ и ул. „Хайдушка гора“. И на мен ми направи впечатление, че липсва настилка… За съжаление аз съм само проектант, при това на други обекти и не бих могла да съдействам за довършването на тази, за която говорите. Изпълнението е отговорност на строителната фирма, избрана да направи дадена площадка, въз основа на одобрен проект. По време на строителството би следвало да се упражнява строителен надзор, издават се съответните актове и протоколи, а преди въвеждане в експлоатация се извършва слединсталационна инспекция за безопасност от независим контролен орган. Това, което можете да направите е да изпратите запитване до районната администрация (район Триадица в случая) дали въпросната площадка има положително становище от такава инспекция и ако няма, какво смятат да предприемат общинските власти, за да приведат площадката в съответствие с Наредба №1 от 12.01.2009г за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Друг вариант, предвиден в горната наредба е Комисията за защита на потребителя, които отговарят и за спазването на тази наредба, но без да има предвидени санкции при неизпълнение. При всички положения, собственика на терена е отговорен за безопасността на детските площадки, разположени на него.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: